Tervetuloa Digital & Circular Fashion House -hankkeen kaikille avoimiin tapahtumiin. Täältä löydät tapahtumat, työpajat ja koulutukset.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinaari:

Muodin juridiikkaa: lainsäädännön rooli kestävässä ja digitaalisessa muodissa 28.4.2022 klo 9:00-10:00

28/04/2022 @ 09:00 - 10:00

Heidi Härkönen/Turun yliopisto

”Digitaalinen muoti on oikeudellisesti uusi ilmiö. Mitä juridisia asioita suunnittelijan kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee digitaalista muotia? Miten oikeudellisia ongelmia voi ehkäistä? Entäpä miten lainsäädännöllä voidaan edistää muodin kestävää kehitystä, sekä kierotalouteen siirtymistä? Luennolla paneudutaan muun muassa näihin teemoihin ja valaistaan käytännönläheisesti sitä, kuinka suunnittelija tai yritys voi navigoida aineettomien oikeuksien viidakossa.”Heidi Härkönen on oikeustieteen tohtori ja varatuomari, joka on työskennellyt muotioikeuden parissa pian vuosikymmenen. Hän toimii Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa tutkijatohtorina ja tarkastelee muun muassa digitaalisen muodin oikeudellisia kysymyksiä. Härkönen on perustanut Muotioikeuden yhdistys ry:n vuonna 2014 ja toiminut yhdistyksen puheenjohtajana 2014–2017. Väitöstutkimuksessaan ”Fashion and Copyright: Protection as a Tool to Foster Sustainable Development” (2021) hän syventyi tekijäoikeuden rooliin muodin kestävän kehityksen edistäjänä.

Webinaarin aihe kuuluu Digital & Circular Fashion House -hankkeen teemaan: Tulevaisuusosaaminen

Digital & Circular Studia Generalia -webinaarisarjassa pääset kuulemaan ajankohtaisista aiheista tekstiili- ja vaatetusalan asiantuntijoilta.

Webinaarisarjan pysyvä osallistumislinkki: https://savonia.zoom.us/my/zoom.huone1

 

 

Details

Date:
28/04/2022
Time:
09:00 - 10:00
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Digital & Circular Fashion House
View Organizer Website

Venue

Zoom
Finland + Google Map